• Wij creëren KANSEN

 • Totaalbehandeling van verse en gekoelde voeding

  Integrale kwaliteitszorg

  MaatWERKbedrijf BWB heeft hierin jaren ervaring en wordt door de controlerende instanties als een schoolvoorbeeld van hoogstaande integrale kwaliteitszorg aanzien.

  HACCP

  We passen een complete HACCP-procedure toe. Dankzij dit preventief voedselveiligheidssysteem zijn we in staat systematisch en professioneel potentiële gevaren te identificeren en mogelijke risico’s in te schatten. We nemen beheersmaatregelen en leggen de kritische beheerspunten vast. Dankzij de monitoringsystemen kunnen we snel corrigerende acties ondernemen.

  Traceability

  We volgen elke stap in het productieproces en managen alle vervaldata, lotnummers, SSCC-codes en EAN-128 codes, ook bij de aanmaak of combinatie van goederen.

  Kennis van verpakking

  We hebben verschillende verpakkingstechnieken onder de knie:

  – Flowpack = producten verpakken in een folie die los rond de producten zit.

  Voorbeelden: individueel verpakte koekjes.

  – Krimpverpakking = goederen verpakken in een plastic ballon, waarna door opwarming de folie strak rond de verpakking komt. Het resultaat is een glimmend pakje dat mooi oogt in winkelrekken of display-stands.

  Voorbeelden: zowel duo-packs van koekjes en pizza, als reinigingsproducten (die je vaak in duo of trio in de grootwarenhuizen ziet).

  Voedingsproducten verwerken, verpakken en bewaren – met respect voor voedselveiligheid en traceability – is specialistenwerk. Wij hebben installaties, mensen én ervaring in de voedingsverwerkende sector.

  Medium-care: verwerking van gesloten voeding

  – Voor krimpverpakking, flowpack, aanbrengen van promostickers of gadgets, of corrigerende handelingen kunt u bij ons terecht.

  – We maken allerhande barcodes (EAN, ITF, SSCC) aan.

  – En we drukken rechtstreeks vervaldata of lotcodes op uw verpakkingen.

  – We verpakken in gekoelde ruimtes, wat het mogelijk maakt om producten met chocolade, room of andere temperatuurgevoelige producten veilig te verwerken.

   

  Data in detail

  Bij levering van basisgoederen noteren we alle productiegegevens (vervaldatum, lotcode, SSCC-code) en temperatuurmonsters.

  Uw producten krijgen onmiddellijk een plaats in onze gekoelde magazijnen (in de diepvries op -24°C of in verschillende ruimte(n) met een koeling tussen 1 en 4°C).

  Geavanceerd stock- en locatiebeheer voeding

  – We stemmen de vervaldata op elkaar af bij de verwerking van gemengde producten.
  – In overleg met u kunnen we goederen verwerken volgens FIFO (first in – first out), FEFO (first expired – first out), LIFO (last in – first out, of ‘stack’) of afgestemd op uw specifieke vraag.
  – U kunt digitaal de voorraad in onze magazijnen inkijken.

  Opslag van basisproducten en afgewerkte goederen

  – Koeling tot in de kern van uw basisgoederen is essentieel voor een veilige productie van voeding. De eisen voor temperatuur en hygiëne liggen hoog. In elke gekoelde ruimte (zowel opslag als productie) gebeurt een continue monitoring van temperatuur. De resultaten worden elektronisch verzameld en u kunt ze inkijken.

  – De temperatuur wordt 24/7 bewaakt. Bij overschrijding van kritieke temperaturen krijgt de werkleider onmiddellijk een bericht op zijn smartphone. Binnen het half uur is hij of zij ter plaatse om de situatie te normaliseren.

  – Hebben we uw goederen tot eindproducten verwerkt? Dan zetten we ze zo snel mogelijk in een sterk gekoelde ruimte.

  Temperatuur onder controle

  U bent zeker dat we:
  – uw voedingsproducten onder de gewenste temperatuur behandelen,
  – HACCP-procedures volgen om producten altijd binnen de afgesproken temperatuurmarges te bewaren en te bewerken,
  – in het productieproces lotcode, vervaldatum en temperatuurgrenzen in de gaten houden.

  Hoeft de productie niet te gebeuren bij dezelfde temperaturen als de opslag, dan brengen we uw producten in korte badges of units binnen. De temperatuur van afgewerkte producten blijft zo altijd ruim onder de kritische grens.