• Wij creëren KANSEN

 • Veilig werken is in onze organisatie altijd en overal vereist.
  – Om al onze medewerkers te beschermen – wat hun activiteit of opdracht ook mag zijn.
  – En om de continuïteit van onze productie te vrijwaren, want zelfs een onschuldig werkongeval kan een lang oponthoud veroorzaken.

  Duidelijke communicatie

  Onze arbeiders zijn herkenbaar aan hun gele hesjes, hun begeleiders dragen oranje hesjes.
  – Stelt iemand onveilig werk vast of is er een incident gebeurd, dan weet iedereen met wie gecommuniceerd moet worden.
  – Al onze begeleiders hebben veiligheidsopleidingen gevolgd en zijn vertrouwd met de veiligheidsprocedures.
  – Ook onze medewerkers krijgen heel wat veiligheidscursussen. De verworven kennis kunnen ze niet alleen op de werkvloer maar ook thuis toepassen.

  Persoonlijke beschermingsmiddelen

  – Ieder personeelslid van maatWERKbedrijf BWB weet welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) hij of zij moet dragen tijdens het werk: handschoenen, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril, helm, enzovoort.
  – Om bij verpakkingsactiviteiten het aantal kleine snijwonden aan de handen sterk te verminderen, hebben we een handschoenensysteem ingevoerd. Iedere medewerker heeft een eigen kastje met een reeks handschoenen. Afgestemd op hun specifieke taak moeten ze verplicht de meest geschikte handschoenen aantrekken. Dit initiatief bevordert niet alleen de veiligheid, maar leidt ook tot veel minder werkonderbrekingen.

  Veilig werken met machines

  De medewerkers van onze groendienst zijn opgeleid om veilig met hun machines te werken. Ze zijn ook vertrouwd met de persoonlijke beschermingsmiddelen die nodig zijn voor veilig werk in een groenomgeving.

  Veilige installaties

  Onze productie-installaties zijn afgestemd op veilig en ergonomisch werk. We proberen het onze medewerkers zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken om een specifieke taak uit te voeren.

  EHBO

  Al onze begeleiders hebben een EHBO-opleiding gekregen. Daarnaast volgt iedereen bij maatWERKbedrijf BWB de opleiding ‘Pleister op de wonde’ over EHBO-basisverzorging en gezondheid.

  Audits

  Onafhankelijke experts voeren geregeld audits uit bij maatWERKbedrijf BWB. We passen consequent hun advies toe om onze medewerkers zo veilig mogelijk te laten werken.